Luet miniblogisarjan 4/5 osaa Luukaksen evankeliumin 8. luvusta. Ota Raamattu esiin, lue yo. raamatunkohta ja sitten blogi.

Lue blogisarjan edellinen osa tästä.

Myrskyn jälkeen he lopulta pääsivät ”toiselle rannalle”. Kuten edellisessä päivässä kirjoitin: tämä oli opetuslapsille erittäin epämiellyttävä suunta, mutta Jeesus vei heidät sinne.

Kun he pääsevät toiselle rannalle niin pahin mitä voidaan kuvitella on edessä. Saastainen (=hautaluolat), alaston, demonien vallassa oleva vaarallinen mies tulee heitä vastaan. Mietitään opetuslasten näkökulmasta. Eivät alunperin halunneet mennä. Meinasivat kuolla myrskyssä. Ja nyt tämä! Uskoa oli koeteltu ja koeteltiin uudestaan. Kuitenkin helpotukseksi he huomasivat miehen pelästyvän Jeesusta. Demonit tunnisti kuka Jeesus on. He olivat alamaisia ja anelivat armoa. Jeesus käski demonien lähteä miehestä ja näin vapautti miehen! Kuvitelkaa opetuslasten ajatukset!

Mikäli opetuslapset ajattelivat yhtään samalla tavoin kuin mihin me olemme tottuneet niin suurin yllätys on vielä edessä! Nimittäin kun Jeesus ja opetuslapset tekevät lähtöä niin mies joka nyt oli täydessä ymmärryksessä, vaatteet puettuna, pyysi lupaa liittyä heidän seuraan. Tässä on mies kokenut kovia ja tarvitsee nyt sielunhoitoa ja Jeesuksen seuraa. Mutta mitä tekee Jeesus? Kieltäytyy miehen pyynnöstä ja lähettää hänet kotiin todistamaan Jumalan suuresta teosta! Näemme Jumalan valtakunnan periaatteen. Riittää, että olet kohdannut Jeesuksen ja sinulla on housut jalassa, olet Jeesuksen todistaja! Näin Jeesus asennekasvattaa opetuslapsiaan jälleen katsomaan asioita Jumalan valtakunnan näkökulmasta.

Todettakoon sivuhuomiona, että seuraavassa luvussa Jeesus lähettää 12 apostolia ensimmäiselle lähetysmatkalle jonka jälkeen luvussa 10 hän lähettää 72. Painopiste on siis siirtymässä Jeesuksesta hänen seuraajiinsa.

Tästä blogisarjan seuraavaan blogiin

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.