Luet miniblogisarjan 3/5 osaa Luukaksen evankeliumin 8. luvusta. Ota Raamattu esiin, lue yo. raamatunkohta ja sitten blogi.

Lue blogisarjan edellinen osa tästä.

Jeesus piti opetuslapsiaan kovassa koulussa. Koulussa jossa poisopittiin asioita jotka estäisivät Jeesuksen täysivaltaisen seuraamisen. 

Yksi todella epämiellyttävä asia opetuslapsille oli tämä: ”Menkäämme järven yli toiselle rannalle”. Tuo ”toinen ranta” tarkoitti opetuslapsille likaisia ja epäpuhtaita pakanoita. Hyvä juutalainen ei ollut tekemisissä pakanoiden kanssa, hehän saattaisivat muuten itse saastua jos joutuisivat kosketuksiin epäpuhtaiden ihmisten ja asioiden kanssa. Voin kuvitella, että mielialat veneessä eivät olleet korkeat.

Joskus olen myös miettinyt, että kuinka paljon henkimaailma eli näkymätön todellisuus peilaa näkyväistä. He tulevat kohtaamaan legioonan demooneja. Voisiko olla, että se myrsky ja ristiriita joka oli näkymättömissä muuttui näkyväksi myrskyksi? 

Myrsky yltyi ja Jeesus nukkui. Mahtoi olla väsynyt? Opetuslasten lähtöasetelma oli nähtävästi ollut jo hieman vastahakoinen ja pelokas ja nyt vielä tällainen henkeä uhkaava myrskykin. ”Ei taida olla Jumalan suunnitelma” saattoivat miettiä? Kuitenkin kun Jumalan valtakunta valtaa uusia alueita niin se tarkoittaa, että saatanan valtakunta kärsii tappion. Eikä se ilman taistelua aluetta luovuta.

Jeesus vei opetuslapset kuitenkin uusille alueille ja jatkoi evankeliumin luonteen demonstroimista: evankeliumi on uusia alueita ja sydämiä valloittava todellisuus. Ilman tätä matkaa olisi apostolien ollut vielä vaikeampi tehdä kaikista kansoista opetuslapsia. Tarvittiin uutta näkökulmaa ja asennekasvatusta sekä pahan voimien kohtaamista ja Jeesus-kuninkaan auktoriteetin demonstroimista.

Oletko sinä suostunut Jeesuksen kouluun? Mikä on sinun ”toinen ranta”? Mihin Hän lähettää sinut näyttääkseen kuninkuutensa?

Tästä blogisarjan seuraavaan blogiin

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.