Luet miniblogisarjan 2/5 osaa Luukaksen evankeliumin 8. luvusta. Ota Raamattu esiin, lue yo. raamatunkohta ja sitten blogi.

Lue blogisarjan edellinen osa tästä

Jeesus valmistaa puheellaan meille tietä ymmärtämään jotain sisäisestä vastaanottokyvystä ja miten Jumalan Sana vaikuttaa elämäämme. 

Kylväjävertauksen jälkeen hän puhuu oikeanlaisesta kuulemisesta. Jeesus antaa ymmärtää, että meillä usein on sisäinen vastaanotin epävireessä. Saatamme kuulla/lukea asian jonkin menneisyydestä nousevan negatiivisen kokemuksen kautta tai vaikkapa jonkun kuuluisan raamattuopettajan kautta tai vaikkapa hetkisen sananselityksen kautta kun luemme Raamattua. Kuitenkin on tärkeää, että Raamatun kautta selitetään Raamattua ja yhtä tärkeää on myös, että Raamattu on elämässämme terävämpi kuin kaksiteräinen miekka ja paljastaa sisimpämme eli Pyhä Henki avaa Sanaa ja opettaa meitä puhuen elämäntilanteeseemme.

Jeesus antaa meille mittarin millaista on Sanan oikea kuuleminen: Kun opimme jonkin asian tulisi sen näkyä elämässämme. Jeesus on elämän lähde ja antaa valon elämäämme. Jos hän on meidän elämämme Herra ja Kuningas niin kait Hänen tahtonsa tulisi tapahtua elämässämme? Jos siis tämä pääsee tapahtumaan niin ”lamppu” joka on sytytetty laitetaan lampunjalkaan. Jos taas meillä syttyy valo, eikä se näy elämässämme millään tasolla niin silloin voidaan rehellisesti sanoa, että valo on peitetty astialla eikä siitä ole mitään hyötyä.

Jeesus on tässä äärimmäisen radikaali. Hän jopa sivuttaa tylysti oman perheensä viedäkseen tämän tärkeän pointin maaliin: ”Minun äitini ja veljeni ovat nämä, jotka kuulevat Jumalan Sanan ja tekevät sen mukaan”. 

Sanan oikea kuuleminen on siis Jeesuksen mukaan sen tekemistä mitä kuulee. Kaikki muu on väärää kuulemista. Onko Jumala puhunut sinulle jotain kuluneen viikon aikana Sanansa kautta? Miten olet vastannut siihen?

Tästä blogisarjan seuraavaan blogiin

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.