Luet miniblogisarjan 1/5 osaa Luukaksen evankeliumin 8. luvusta. Ota Raamattu esiin, lue yo. raamatunkohta ja sitten blogi.

Luukas kertoo Jeesuksen käyneen eri kaupungeissa ja kylissä julistaen evankeliumia. Mikä oli tuo evankeliumi jota Jeesus julisti? 

Tietääksemme sanoma ei vielä sisältänyt tietoa kuolemasta ja ylösnousemuksesta, koska sitä ei vielä ollut tapahtunut! Miten sitten Jeesus voi julistaa evankeliumia? Itse uskon, että evankeliumi yksinkertaisimmillaan on seuraava: Jeesus on täällä ja hän on kuningas! Miksi näin? Jeesuksen (ja opetuslasten) kerrotaan myös julistaneen: ”Jumalan valtakunta on tullut lähelle.” Missä on kenenkin valtakunta? Siellä missä kuningas hallitsee, siellä on oleva kuninkaan valtakunta.

Jeesus ei myöskään kulkenut yksin, vaan hänellä oli tiimi mukana eli ”ne kaksitoista” sekä apujoukkoja eli naisopetuslapsia. Miksi oli tärkeää, että Jeesuksella oli tiimi mukana? Seuraavassa luvussa hän lähettääkin heidät pareittain tekemään samaa mitä itse on tehnyt eli mallintanut opetuslapsilleen miten ja mitä julistaa sekä miten demonstroida tätä valtakuntaa mm. parantamalla ja ajamalla pahoja henkiä ulos ym. Jeesus on kuningas niin sairauden kuin pahojen henkien yli.

Evankeliumin julistamisen ja demonstroimisen lisäksi hän opettaa ihmisiä lähinnä vertausten kautta. Kylväjävertaus onkin yksi merkittävimmistä vertauksista, sillä Markuksen evankeliumissa Jeesus sanoo opetuslapsilleen, että jos he eivät tätä vertausta ymmärrä niin kuinka voivat muitakaan vertauksia ymmärtää. 

Vertauksen ydin on siinä, että meidän tulee kylvää Jumalan Sanaa runsaasti, Jumala antaa kasvun. Toinen kysymys onkin miltä Sanan kylväminen käytännössä näyttää sinun elämässäsi?

Tästä blogisarjan seuraavaan blogiin

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.