Luet miniblogisarjan 5/5 osaa Luukaksen evankeliumin 8. luvusta. Ota Raamattu esiin, lue yo. raamatunkohta ja sitten blogi.

Lue blogisarjan edellinen osa tästä.

Nyt Jeesuksen ympärillä on liikettä. Jeesus palaa ”toiselta rannalta” takaisin juutalaisten pariin ja häntä on vastassa kansanjoukko. 

Jairos hakeutuu väkijoukon keskeltä Jeesuksen eteen. Tilanne on kriittinen, tytär on kuolemaisillaan. Jairos on meille uskonsankari. Toinen uskonsankari on verenvuodosta kärsivä nainen. Hän arvelee, että kunhan pääsee koskettamaan Jeesusta niin hän saa avun. Oikeassa onkin. Hänkin kansanjoukon puristuksissa kurottautuu koskemaan Jeesusta.

Miksi he ovat uskonsankareita? He menivät Jeesuksen luo. Usko saa menemään Jeesuksen luo. On tilanne mikä tahansa niin Jeesuksen luo meneminen on suuri uskon teko. Miten me menemme Jeesuksen luo? Meille on annettu niin suuri lahja, että olemme oppineet tuntemaan Herran. Meillä on ”linja” ns. auki. Me voimme puhua hänen kanssa tässä ja nyt. Mikä on se asia josta haluat puhua Jeesuksen kanssa juuri nyt? Kerro se hänelle, on asia pieni tai suuri. Harjoita uskontäyteistä elämää jatkuvasti keskustellen Jeesuksen kanssa.

Miksi Jeesus ottaa oman sisäpiirinsä mukaan kun hän herättää tytön kuolleista? Tämä on spekulaatiota, mutta sanoisin, että yksi syy on se, että hän halusi taata jälleen oppimisympäristön apostoleilleen, jotka osaavat kertoa eteenpäin muille (2. Tim. 2:2), sillä seuraavassa käänteessä Jeesus lähettää apostolit kaksittain edeltä kyliin antaen heille ohjeistuksen mm. herättää kuolleita (Matt. 10:8).

Jeesuksella on samanaikaisesti kaksi päämäärää: tuoda Jumalan valtakunta ihmisten keskelle ja opetuslapseuttaa muita toimimaan samoin. Jeesuksen opetuslapsina meidän tulee toimia samoin. Kuka on ihminen jolle sinä voit antaa lahjaksi kaikkea hyvää mitä saat Jeesukselta jatkuvasti lahjaksi? Soittaisitko hänelle tänään ja rukoilisit hänen päivän puolesta?d

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.