Edellinen blogi päättyi tähän kysymykseen.

Jokainen missionaalisessa tiimissä oleva on käynyt ja käy merkittävää prosessia elämässään.

Mistä näitä ihmisiä oikein tulee? Heitä, jotka alkavat rukoilemaan tietyn kaupunginosan puolesta keskittyneemmin? He ovat henkilöitä, jotka ovat syttyneet Jeesuksen lähetyskäskystä tehdä kaikista kansoista Jeesuksen opetuslapsia ja aloittavat nyt omasta ”Jerusalemista” (Apt. 1:8), olemassaolevasta verkostostaan ja kaupunginosastaan. He ymmärtävät, että Jeesuksen tapa edistää Jumalan valtakuntaa oli tehdä opetuslapsia, jotka tekevät opetuslapsia ja niin se on meidänkin tapamme. He ovat käyneet monet Jaakobin painit Jumalan kanssa siitä, mitä tarkoittaa antaa koko elämä eläväksi uhriksi, mitä on kieltää itsensä ja ottaa risti ja seurata Jeesusta sekä mitä on tunnustaa oma heikkous ja elää Jumalan voiman täyttämänä. Puhumattakaan millaista on kulkea täynnä omaa voimaa ja kaatua seuraavassa mutkassa! Eikä läheskään kaikkia paineja ole painittu. He ovat maksaneet ”hintaa”, jotta voisivat liittyä Jumalan missioon eli siihen mitä Jumala tekee parhaillaan maailmassa ja heidän omassa ympäristössään. He ovat vastanneet Jumalan kutsuun lähteä kalastamaan ihmisiä ja ryhtyneet opettelemaan elämäntapaa ja taitoja tehden siitä prioriteetin elämässään. He ovat tuikitavallisia ihmisiä; perheenäitejä, opiskelijoita, työttömiä, työssäkäyviä jne. Heissä ei ole mitään erityistä tai erikoista.

Me ymmärrämme, että tämän kaltainen Jeesuksen seuraaminen on viimeinen asia mitä vihollinen haluaa tapahtuvan. Siksi taistelu on myös kovaa. Sydämissämme. Ymmärrämme myös, että tämä on ensimmäinen asia, mitä Jeesus haluaa. Kun otamme osumaa vastoinkäymisten, lankeemusten, sisäisten ristiriitojen kautta ym., meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin turvautua Jeesuksen Kristuksen armoon. Se riittää, se parantaa, uudistaa, se tuo totuuden ja selkeyden.

Kun vastaa Jeesuksen kutsuun lähteä uusille alueille, pimeään paikka, viemään valoa, on se myös sodanjulistus. Menemme vihollisen maaperälle. Siksi kaikki alkaa rukouksesta, kaikki alkaa kommunikoinnista Herramme kanssa. Hän antaa askelmerkit, Hän muistuttaa kaiken taistelun keskellä: katsokaa minuun, minun sydämeeni, minun elämääni. Hän on voittanut ja Hänen voitossaan me kuljemme uskossa varmoina nostaen katseemme. Koska kaikki lähtee rukouksesta, Hän saa kaiken kunnian. Se Hänelle yksin kuuluu!

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.