Olemme nyt helmikuussa 2021 startanneet kolme missionaalista tiimiä täällä Turussa. Tiimien tehtävä on mennä yhdessä missioon edistäen Jumalan valtakuntaa. Tämä tapahtuu kolmen yksinkertaisen stepin kautta:

  1. Demonstroida Jumalan rakkautta
  2. Avata hengellisiä keskusteluja, jotka johtavat evankeliumiin
  3. Löytää näiden keskustelujen kautta hengellisesti avoimia ihmisiä ja aloittaa heidän kanssa opetuslapseusprosessi

Kun tiimit toteuttavat näitä, on sanomattakin selvää, että jokainen tiimin jäsen kasvaa näissä taidoissa. Samalla kasvaa uusia johtajia.

Nämä kolme tiimiä keskittävät missionaaliset ponnistuksensa kolmeen eri kaupunginosaan:

a. Varissuo

b. Harittu

c. YO-kylä

Tässä kaikessa on mielenkiintoista se, että näiden alueiden puolesta on rukoiltu pidemmän aikaan. Varissuolla aloitettiin rukouskävelyt keväällä 2019. Useampi henkilö muutti Harittuun alkuvuoden 2019 aikoihin, jolloin syntyi keskittyneempää rukousta alueen puolesta. Opiskelijat ovat parin-kolmen vuoden ajan kokoontuneet säännöllisesti rukoilemaan kampusalueen puolesta. 

Mitä enemmän on rukoiltu näiden alueiden ja ennen kaikkea ihmisten puolesta, jotka siellä asuvat ja ovat kaukana Jumalasta, sitä enemmän myös on syntynyt missionaalista toimintaa. Kesällä 2020 näille kolmelle alueelle jaettiin yhteensä 300 ruokakassia (1.), vastaanottajien kanssa käytiin hengellisiä keskusteluja (2.) ja opetuslapseutettiin heitä, jotka olivat avoimia Jeesuksellle (3.). Yhteensä 68 eri ihmistä osallistui tähän viiden viikon kestävään missioon. Tästä opimme paljon ja huomasimme, että tarvitsemme missionaalisia tiimejä, joissa voimme keskitetymmin oppia yhdessä, kesällä kun ei ollut järjestäytyneitä tiimejä. Olemme nyt siis ottaneet seuraavan askeleen, jonka lähetyksen Herra on meille näyttänyt.

Joku saattaa kysy: mistä näitä ihmisiä oikein tulee? Klikkaa ja lue blogi.

Kirjoittanut Pyry Winter

Pyryn sydämellä on nähdä Kristuksen ruumiin aktivoituminen Suomessa niin, että sen liike yltää maan ääriin saakka lähetyskäsky maalinaan. Pyry toimii hengellisessä työssä Varsinais-Suomen Kansanlähetyksessä.

Kirjasuositus: Monia kirjoja on kirjoitettu rukouksesta. Henkilökohtaisesti en yleensä innostu niistä. Rukoilemaan oppii rukoilemalla. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen. Neil Colen ‘Pray’ on sellainen jota mieluusti suosittelen. Hinta e-kirjana on nimellinen viestittäen, että kirjoittajan sydämellä on nähdä opetuslapseusliikehdintä jota aina edeltää rukousliikehdintä. Löydät sen mm. täältä.