‘Discovery Bible Study’ on tuon merkillisen kirjainyhdistelmän takana. Se on metodi, jonka avulla ihminen oppii tutkimaan Raamattua, tekemään löytöjä ja soveltamaan sitä omaan elämäänsä – Ryhmässä. Näin ollen Jeesuksen opetuslapset saavat toisiltaan rohkaisua, tukea kuin myös mahdollisuuden tilivelvollisuuteen (me kaikki tarvitsemme tilivelvollisuutta, jotta voimme kasvaa Jeesuksen tuntemisessa, tämä on lähinnä realistinen tosiasia).

Metodi, jolla tiettyä raamatunkohtaa tutkitaan ryhmässä johtaa siihen, että sen sisäistää/ymmärtää perinteisiä menetelmiä paremmin. Ihmisen tulee sisäistää/ymmärtää mitä Jumala Sanassaan puhuu. Tämä luo edellytykset sille, että Jumala voi puhua yksityiskohtaisesti elämäntilanteeseen. Eihän ihminen voi olla kuuliainen Jumalan Sanalle, ellei hän ymmärrä, mitä se tarkoittaa juuri hänen elämässään ja siinä elämäntilanteessa! 

Jumalan ‘rakkauskieli’ meitä kohtaan on armo. Meidän ‘rakkauskielemme’ Jumalaa kohtaan ei tietenkään voi olla armo. Jeesuksen sanojen mukaan se on kuuliaisuus (Joh. 14). Sen tähden on tärkeä ymmärtää, mitä Raamatussa sanotaan sekä myös tehdä siitä sovellus omaan elämäämme. Tässä näen DBS:n suuren vahvuuden. Meidät on opetettu liian usein passiivisuuteen jossa vain vastaanotamme ilman näkyä laittaa sitä käytäntöön. Ryhmä auttaa tässä käytännön soveltamisessa, sitä rukoillaan yhdessä ja kannustetaan kaikkia ryhmäläisiä rakkauteen ja hyviin tekoihin. (Hepr. 10:24)

Vaikka Jumalan Sana ja metodin tuomat oikeat kysymykset patistavat meitä liikkeelle, toivottavasti se ennen kaikkea myös näyttää meille, että omassa voimassa emme voi parannella elämäämme. Ainoastaan Jumalan voima pystyy tähän.

Kun Jumalan Sana saa osoittaa meille jonkin asian vääräksi tai vinoksi elämässämme, aiheuttaa se meissä mielenmuutosta (=parannusta). Muuta tietä hengelliseen kasvuun ei oikeastaan ole. Toivon mukaan tämä johtaa siihen, että sydämessämme haluamme luopua siitä, minkä Sana on meille osoittanut vääräksi. Kun näin asetamme tahtomme Jumalan tahdon alaiseksi, alkaa tapahtua ihmeitä! Kyllä – jos etsit ihmeitä, löydät niitä sieltä, missä ihmissydän muuttuu ja on jatkuvassa prosessissa. Sillä ihmisen itsekkään ja itsepäisen sydämen muuttuminen on tässä maailmassa yksi suurimmista ihmeistä! 

Tällaisen prosessin kautta opimme samalla, että emme siis kykene omaan voimaamme luottaen tekemään muutosta, vaan kaikki tulee Jumalalta – myös muutos ulkoiseen elämään, mutta alkuun on sydämen vuoro. Tämä jos mikä on suurta Jumalalta tulevaa armoa, että Hän haluaa tehdä meissä jotain, ja aika suurenmoista tekeekin. Lopulta kun opimme kulkemaan tässä prosessissa luottaen Jumalan voimaan, opimme myös antamaan Jumalalle kaiken kunnian siitä, mitä Hän meissä tekee.

 Annetaan Sanan muuttaa elämämme! Se on kuulemma aika voimallinen väline (Hepr. 4).

Kirjoittanut: Pyry Winter