Ota kynä ja A4 ”landscape asettelulla” ja tee 3 kolumnia

Ensimmäisen kolumnin otsikko: SANA

tähän kirjoitat sana sanalta valitun raamatunkohdan. Muista: riippuen kuinka pitkästä kohdasta kyse, niin kauan aikaa menee. Suositeltavaa on +-10 jaetta.

Syy miksi näin teet: Tämä on eräänlaista ‘pakotettua’ meditaatiota. Harvalla meistä on kyky viettää saman kohdan äärellä pitkiä aikoja ilman keskittymisen herpaantumista. Samalla tämä estää meitä ”kahlaamasta” tuttujen kohtien ohi sen enempää ajattelematta. Näin luet tämän kohdan 5-7 kertaa läpi. Jos teksti tuntuu pitkältä voit jakaa muutamalle päivälle pienempiin osiin.

Toisen kolumin otsikko: OMIN SANOIN

Kun olet saanut päätöksen ensimmäisen kolumnin, niin kirjoita tähän kolumniin omin sanoin kyseinen raamatunkohta, ikäänkuin kirjoittaisit/kertoisit sen ystävälle kahvikupin äärellä. Älä jatka eteenpäin ennen kuin olet omin sanoin sen todella kirjoittanut. 

Syy miksi näin teet: Mikäli et osaa omin sanoin kirjoittaa sitä, että et todennäköisesti ymmärrä, etkä tällöin voi myöskään olla kuuliainen Sanalle. Joskus saatat joutua pysähtymään pitkäksikin aikaa ja käydä Pyhän Hengen kanssa keskustelua ennen kuin voit omin sanoin kirjoittaa. Useimmiten me ”tiedämme” enemmän kuin todella ymmärrämme.

Kolmannen kolumnin otsikko: VASTAUKSENI

Tässä kolumnissa tehtävä työ on ymmärtämisen siirtäminen kuuliaisuuteen. Katso kyseistä raamatunkohtaa, pyydä Jumalaa näyttämään asioita elämässäsi joita sinun tulisi lisätä, poistaa tai muuttaa jotta noudattaisit tätä kohtaa esim. seuraavan 24h aikana. Kirjoita nämä asiat yksityiskohtaisesti. Joka kerta kun avaamme Raamatun niin Jumala kutsuu meitä yhteyteensä. Kutsumme tätä Hänen kutsuaan ARMOKSI, sillä emme ansaitse sitä. Kuuliaisuus on tapa jolla hyväksymme hänen kutsunsa. Jumala elää niiden kanssa jotka tekevät hänen käskyjensä mukaisesti (Joh. 14:23-24). Tämä kolmas kolumni on sinun vastaukseksi Jumalan kutsuun.

Voit myös esittää seuraavia kysymyksiä kyseisen kohdan äärellä:

Onko jokin synti jota välttää?

Onko jokin lupaus, rukous tai ylistys?

Onko jokin esimerkki jota seurata?

Onko jokin käsky jota noudattaa?

Onko jokin tieto joka tallettaa sydämeen ja ottaa käyttöön?

Rukoilenkin, että Herra antaisi sinulle, intoa, kurinalaisuuttaa, uusia löytöjä ja aikaa hiljentyä tällä tavalla Hänen kasvojensa eteen.

Kirjoittanut: Pyry Winter